• Skriv ut artikkelen
Dine Penger har sammenlignet prisene på buss, fly og tog til de nærmeste «storbyene» fra Oslo.

To reiser til tre byer
Vi har sammenlignet to tur-returreiser. Den ene er en helgen 20-22. oktober, og den andre fra mandag 6. november til torsdag 9. november. På strekningen Oslo - Stockholm er det bare Sæfflebussen som tilbyr bussreiser. NSB kjører ikke mellom Oslo og Stockholm, men Statens Järnvägar (SJ) opererer på strekningen. Både SAS Braathens og Norwegian flyr til den svenske hovedstaden.

Til Gøteborg kjører Lavprisekspressen, NOR-WAY Bussekspress, NSB og Widerøe flyr. Til København opererer Lavprisekspressen, NOR-WAY Bussekspress, og både SAS Braathens og Norwegian flyr.

NB: NOR-WAY Bussekspress legger ned sine ruter til Gøteborg og København 31.10.06.

OSLO - STOCKHOLM - OSLO
LPE = Lavprisekspressen NBE = Norway Bussekspress NSB = Norges Statsbaner Sæffleb.= Sæfflebussen SJ = Statens Järnvägar. Prisene er hentet inn 10-12. oktober 2006.

*Omregnet til norske kroner. Kurs 100 NOK = 90,95 SEK.

Tog og buss
På strekningen Oslo - Stockholm - Oslo, er SJ og Sæfflebussen billigst. Sæfflebussen har én pris i helgene og én i ukedagene. Hos Norwegian, SAS Braathens og hos SJ varierer prisen. Jo før du bestiller, jo større er sjansen for at reisen blir billigere.

OSLO - GØTEBORG - OSLO
LPE = Lavprisekspressen NBE = Norway Bussekspress NSB = Norges Statsbaner Sæffleb.= Sæfflebussen SJ = Statens Järnvägar. Prisene er hentet inn 10-12. oktober 2006.

Lavprisekspressenbilligst til Gøteborg
Til Gøteborg er Lavprisekspressen billigst på alle av avgangene. På avgangene 6. og 9. november koster reisen én vei kun 49 kroner. Tur/retur kommer reisen på bare 98 kroner. Operatøren med størst prisvariasjon er Widerøe. Den billigste reisen fant vi på kvelden 9. november. 543 kroner tar flyselskapet å fly deg tilbake til Oslo.

OSLO - KØBENHAVN - OSLO
LPE = Lavprisekspressen NBE = Norway Bussekspress NSB = Norges Statsbaner Sæffleb.= Sæfflebussen SJ = Statens Järnvägar. Prisene er hentet inn 10-12. oktober 2006.


Tur-retur Køben for under 100-lappen
Lavprisekspressen er også billigst til København, og det behøver ikke å koster mer enn 98 kroner å komme deg til og fra «Konges by». Bussbillettene til Lavprisekspressen og Norway Bussekspress koster i ukedagene rundt 300 kroner og 400 kroner i helgene.

Åtte timer på bussen...
Synes du det blir lenge å sitte i en buss i nærmere åtte timer til Stockholm eller til København, skal du ikke se bort i fra at de ekstra hundrelappene det koster å ta fly kan være verdt det. Reisen fra Oslo til Stockholm den 6. november koster 592 kroner med Norwegian, mens togbilletten til SJ koster 663* kroner. Det er dermed billigere å fly enn å ta toget.

Norwegian billigere enn SAS
Foretrekker du fly mellom Oslo - Stockholm og Oslo - København, er Norwegian billigste på syv av de åtte avgangene. På våre utvalgte reiser er Norwegian i gjennomsnitt 386 kroner billigere enn SAS Braathens mellom Oslo og Stockholm, og 424 kroner billigere mellom Oslo og København

Betal i svenske kroner
Skal du reise med Sæfflebussen og bestiller turen fra Norge til Sverige eller til Danmark, blir du belastet i norske kroner. Bestiller du reisen fra Sverige eller Danmark, blir du belastet i henholdsvis svenske og danske kroner. Det vil si at skal du kjøpe en tur/retur reise Oslo - Gøteborg, lønner det å kjøpe reisene hver for seg. Billetten fra Oslo til Gøteborg betaler du i norske kroner, og returbilletten belastes du i svenske kroner. Dine Penger har teste dette og sparte dermed 20 kroner på hjemreisen.

Skal du ta Sæfflebussen til København lønner det seg å bestille en tur/returbillett fra Oslo i og meg at danske kroner står sterkere i kurs enn norske kroner.

NB: Dine Penger vil påpeke at prisene på de ulike reisene kan variere fra dag til dag, og det kan være andre priser på andre tidspunkter. Dette er dermed bare et øyeblikksbilde.

Grunnen til at vi kun har sammenlignet prisene for reiser bare fra Oslo, er at flere av operatørene vi har sett på kun kjører eller flyr fra Oslo til de bestemte byene.