<p><b>PÅ GULVET</b>:  Hans Kristian Torgersen (t.h.) har ikke mange igjen i produksjonen på Krøderen, men Rune Bakken (i midten) og Helle Frydenhaug (t.v.) står ennå for pakking og forsendelse av flere HTS-produkter.</p>
PÅ GULVET:  Hans Kristian Torgersen (t.h.) har ikke mange igjen i produksjonen på Krøderen, men Rune Bakken (i midten) og Helle Frydenhaug (t.v.) står ennå for pakking og forsendelse av flere HTS-produkter. Foto: Javad Parsa

Kremmeren fra Krøderen: Driver milliardbutikk på bygda

Fra en bygd med 2200 innbyggere har Hans Kristian Torgersen (64) skapt en milliardomsettende verdensaktør innen sikkerhetsprodukter. Drivkraften? Et velutviklet kremmerinstinkt.

Rådet fra revisoren var krystallklart: «Legg inn årene.» Året var 1989, og Hans Kristian Torgersen fryktet at han skulle senke familiebedriften med røtter tilbake til 1919.

– Vi var insolvente etter aksjeloven. Kona mi mente jeg burde høre på revisor og gi opp. Det var tøffe tak, jeg måtte til og med selge bilen.

Nå sitter Hans Kristian i HTS’ lokaler på Krøderen, ti mil fra Oslo. Foran ham ligger en rekke brosjyrer av de ulike produktene, en bilbarnestol står utstilt like ved.

Les resten av artikkelen, og få tilgang til alt på Dine Penger +

Med Dine penger har du ubegrenset tilgang til alle Dine pengers artikler og guider på web, tablet og mobil.

  • Ubegrenset tilgang til DinePenger.no
  • Eksklusive reportasjer, artikler og guider
  • Nettmøter om personlig økonomi

* Abonnementet vil løpe til det sies opp. Betale med Visa eller Mastercard.

Betale med Visa eller Mastercard. Sikker pålogging med SPiD