<p><b>HJEMMEKOSELIG</b>: – Vi tviholder på de hvite dukene og den spesielle opplevelsen, sier grunnlegger og eier av Restaurant Statholdergaarden, Bent Stiansen. – Slagordet er at vi skal være «en forlengelse av folks spisestue». Du skal altså komme hjem til Stiansen, sier han.</p>
HJEMMEKOSELIG: – Vi tviholder på de hvite dukene og den spesielle opplevelsen, sier grunnlegger og eier av Restaurant Statholdergaarden, Bent Stiansen. – Slagordet er at vi skal være «en forlengelse av folks spisestue». Du skal altså komme hjem til Stiansen, sier han. Foto: Fredrik Bjerknes

Mesterkokk Bent Stiansen: – Det er elendige forhold for gründere i Norge

Han har tjent penger hvert år siden han startet stjernerestauranten Statholdergaarden i 1994. Men en dag måtte Bent Stiansen (53) ta dramatiske grep for ikke å gå i bakken.

Bent Stiansen sitter i Cleopatra-salen, som er dekorert med lysekroner, rosetter, stukkatur og kunstverk på veggene. Bordene er strippet for hvite duker og tallerkener, men få timer senere skal alt forvandles til en av disse magiske kveldene som mange snakker om. Stiansen hadde jobbet på alle de store restaurantene og vunnet Bocuse d'Or som første nordmann da han i 1994 tok det store spranget: Å starte Statholdergaarden sammen med kona Annette.

– Alle kokker drømmer om å åpne sin egen

Les resten av artikkelen, og få tilgang til alt på Dine Penger +

Med Dine penger har du ubegrenset tilgang til alle Dine pengers artikler og guider på web, tablet og mobil.

  • Ubegrenset tilgang til DinePenger.no
  • Eksklusive reportasjer, artikler og guider
  • Nettmøter om personlig økonomi

* Abonnementet vil løpe til det sies opp. Betale med Visa eller Mastercard.

Betale med Visa eller Mastercard. Sikker pålogging med SPiD