Foto: Johann S. Grimstvedt

Trøbbel på jobben: «Lei av å dele tips med late kolleger»

Han drar inn mer tips enn alle de andre servitørene, men må dele pengene med kollegene. Nå vil han gjerne ta opp saken uten å tråkke noen på tærne.

En servitør på en restaurant i Oslo skriver: Omtrent en tredjedel av inntekten min kommer fra gjestenes tips. Det deler vi likt mellom alle som er på jobb – både kokker og servitører. Slik jeg opplever det, er det veldig stor forskjell på hvor mye tips servitørene drar inn.

Selv er jeg blant dem som får mest tips. På den måten taper jeg noen dager noen titalls kroner, andre dager mye mer. Jeg kommer ellers godt overens med kollegene mine og synes derfor det er vanskelig å ta op

Med Dine Penger+ har du ubegrenset tilgang til alle Dine Pengers artikler og guider på web, tablet og mobil.

  • Ubegrenset tilgang til DinePenger.no
  • Eksklusive reportasjer, artikler og guider
  • Nettmøter om personlig økonomi

* Abonnementet vil løpe til det sies opp. Betale med Visa eller Mastercard.

Betale med Visa eller Mastercard. Sikker pålogging med SPiD