HVEM FINNER SKATTEN? Ekspertene er ikke helt enige om hvilke sektorer eller aksjer man bør satse på i 2017.
HVEM FINNER SKATTEN? Ekspertene er ikke helt enige om hvilke sektorer eller aksjer man bør satse på i 2017.

Ekspertenes beste tips: Dette er aksjene du bør satse på i 2017

Olje, laks, råvarer eller kanskje dagligvarer? Fem eksperter gir deg sine spådommer for 2017.

Dine Penger har i år, som i fjor, bedt et knippe eksperter komme med deres spådommer for aksjemarkedet.

Under kan du lese hvilke aksjer de anbefaler i 2017.

Roger Berntsen: Gå for laks og Orkla

Stig Myrseth: Sats på olje, hvis du tør

Kristian Tunaal: Dette selskapet vil lykkes i Europa

Espen Furnes: Sats på aluminium

Tom Hauglund: Tror på Røkke jr.

Eller bør man kanskje satse på rosabloggerne?  

Flere av ekspertene som er med i år, var også med i fjor. Når vi nå har fasit for 2016-spådommene, ser vi at det er store sprik:

Klart best traff Kristian Tunaal i DNB Markets, som foreslo Statoil og Det norske oljeselskap, som nå er døpt om til Aker BP. Statoil-aksjen var den 14. desember opp 32,4 prosent, mens Det norske oljeselskap er opp 172 prosent.

Tunaal foreslo også lakseselskapene Bakkafrost (opp 37,8 prosent) og Lerøy (opp 47 prosent), samt Sparebank 1 Midt-Norge (opp 31,34 prosent) som alternativer. 

Nest best ble Espen Furnes i Delphi-fondene, som fikk en gjennomsnittlig verdistigning på 19 prosent. Blant hans anbefalinger finner vi Subsea 7, som trosset oljekrisen, og la på seg 75 prosent i fjor. Like bra gikk det ikke med aksjene i solenergiselskapet Scatec og Rec Silicon, som falt henholdsvis 7,3 og 39 prosent.

Blant aksjeforslagene til Stig Myrseth i Dovre forvaltning finner i Veidekke og Hydro, som endte året opp henholdsvis 20,5 og 27 prosent, men også Multiconsult, som er uendret. I snitt steg aksjene til Myrseth 17 prosent.

På delt fjerdeplass er Ole Søeberg i Skagenfondene og Trym Eriksen i Formuesforvaltning. Søebergs norske aksjeforslag gikk opp fem prosent. Trym Eriksen foreslo billige globale indeksfond. Ifølge Finansportalen har de steget 2–8 prosent siste år.

På sisteplass havner Elisabeth Realfsen, redaktør for Finansportalen, som foreslo BSU og annen banksparing. BSU-rentene ligger nå på tre-seks prosent, men man må være under 34 år og maksimum sparebeløp er 300 000 kroner. Bankrenter for alle ligger på ca. to prosent.