Illustrasjonsfoto: Colourbox.no
Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

Her er beste nettmegler for deg

For hobbyinvestorer i aksjemarkedet spiller det i utgangspunktet ingen rolle hvem du handler aksjer hos. Velg den nettmegleren som er billigst og best for ditt behov. Vår ferske prissjekk viser at Nordnet er best for «småfisk», mens Skandiabanken er best for «storhaier».
Over tid vil forventet avkastning bli høyere med lav kurtasje, spesielt når du handler for mindre beløp. Kurtasje er den summen du må betale i godtgjørelse til megleren. De fleste klarer seg godt med én megler, men det kan være en fordel å bruke flere nettmeglere dersom du handler for både små og store beløp.
LES OGSÅ:Du kan plukke billige aksjer

Nordnet på småhandler
På småhandler med enkeltaksjer opp til 49.000 kroner er Nordnet minikurtasje billigst. Ved handler rundt 50.000 er det små forskjeller. Hos både Nordnet, Saxo Etrade og Netfonds koster en handel på 50000 kroner fra 49 til 50 kroner.

Er du litt mer aktiv, så er Etrade Gull billigst med 39 kroner. Du må imidlertid gjøre minst 20 handler per måned for å bli oppgradert fra standard sølvkonto til gullkonto.

Krav til antall handler
Generelt får du alltid lavere kurtasjebetingelser jo mer du handler. Det settes som regel krav til et visst antall handler pr måned eller pr kvartal for å oppnå bedre betingelser. Vi har lagt mest vekt på lavt til middels antall handler i tabellen.

Nordnet har også det beste introduksjonstilbudet for nye kunder - i hvert fall for handler inntil 75.000 kroner. Over dette er det Etrade som er billigst. Husk at introduksjonstilbudene varer bare i 3 måneder, etter dette går du tilbake til en standard konto.

LES OGSÅ:Selge eller kjøpe aksjefond?

Større beløp
Hvis du vanligvis handler for større beløp, er Skandiabanken stedet for deg. Hos Skandiabanken er nemlig kurtasjen 69 kroner uavhengig av handelsbeløp. På handler over 175.000 er Skandiabanken dermed alltid billigst. Selv en handel på 500.000 kr vil bare koste 69 kr hos Skandiabanken.

Dersom du vil, kan du alltid flytte over aksjene dine fra én nettmegler til en annen. Du kan altså flytte aksjer som du har hos for eksempel DnB NOR, til Skandiabanken uten problem.

Fokus dyrest
Storbankene og Nordnet Normal kommer dårligst ut med sine minstekurtasjer på 95 kr. På handler over 100.000 kr er Fokus Bank desidert dyrest. Dette fordi kurtasjen er på hele 0,15 prosent av handelen.

Priser sjekket opp på nettmeglernes nettsider senest 12. august 2010.
Priser sjekket opp på nettmeglernes nettsider senest 12. august 2010.