GODT ÅR: Etter et kraftig børsfall i desember 2018, ble 2019 en lang opptur for investorene på Oslo Børs.
GODT ÅR: Etter et kraftig børsfall i desember 2018, ble 2019 en lang opptur for investorene på Oslo Børs.
Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

DINE PENGER-LEDER

Helt rått

Dine Pengers eksperter knuste børsen i 2019. Klarer de å gjenta suksessen?

For femte år på rad har Dine Penger invitert et utvalg forvaltere til å dele sine beste aksjetips for året som kommer.

Resultatet fra 2019 er enestående. I perioden vi har målt, fra 1. januar til 12. desember (da vi måtte sende utgaven til trykkeriet), steg verdien av aksjene på Oslo Børs med 13 prosent.

De fem ekspertene som anbefalte aksjer for 2019, leverte på sin side i snitt 34 prosent avkastning. Aller best gjorde Lars Erik Moen det. Han plukket ut fem aksjer som i snitt ga en avkastning på 46 prosent. Det er intet annen enn en utklassing av markedet. Vi bøyer oss i støvet.

Om vi var spente på aksjemarkedet i 2019, så er vi ikke mindre spente for 2020. Som flere av ekspertene peker på, er det få billige aksjer på børsen nå. Men det stopper dem ikke fra å peke ut totalt 23 nye aksjer. Enkelte aksjer løftes frem av flere av forvalterne.

Porteføljene består av noen såkalte defensive aksjer, som vil stå seg godt gjennom urolig tider, og noen spennende aksjer som kan vokse betydelig i 2020.

Er du blant de mange som nå bare venter på et krakk? Da skal du vite at du er ikke alene. Vi har en historisk lang oppgangsperiode bak oss, men det betyr ikke nødvendigvis at smellen er like rundt hjørnet. Timing av aksjemarkedet er en umulig oppgave. Det eneste vi vet, er at det over tid er bedre å være i markedet enn på utsiden.

Her kan du lese årets råd (for abonnenter):