Uke 34: Eksperten svarer
Avholdt 24. August 2018

Uke 34: Eksperten svarer

SPESIALTILBUD TIL ABONNENTER AV DINE PENGER+ ABONNENTER: Hver uke kan du få svar på spørsmål i nettmøter med Hallgeir Kvadsheim. Du kan spørre om hva du vil innen privatøkonomi: sparing, skatt, aksjer, forsikring, fond, lån og renter, arv, boligjus, samlivsjus med mer. Det er bare abonnenter på DINE PENGER+ som kan lese svarene, men alle kan stille spørsmål. (PS: Husk at spørsmålene og svarene kan leses av flere, så ikke legg inn private detaljer).

 • Kjøp av leilighet i Spania og sag av fond

  Innsendt av: Henrik Kayser,

  Hei, jeg vurderer å kjøpe en leilighet i Spania. Til å finansiere boligen har jeg tenkt å selge en del aksjefond som jeg har. Dersom jeg selger disse vil jeg måtte betale skatt av verdi økningen og det er greit. Mitt spørsmål er. Er det noe smart jeg kan gjøre i denne forbindelse får å redusere skatten jeg skal betale?

  For å lese svaret må du ha et gyldig Dine Penger+ abonnement.

 • Beholde 7,5 år gml Prius Hybrid (ikke ladbar) eller kjøpe/lease Hyundai Kona?

  Innsendt av: Ukjent

  Jeg bor akkurat utenfor bomringen i Oslo, men uansett ender jeg opp med 700-800 kr/mnd i bompenger. Fra nyttår blir det enda verre. Kjører også div turer til Trøndelag i året med foreløpig 12 bommer på turen. Hva vil på sikt være det mest økonomiske relatert til overskriften? Dette blir sannsynligvis min siste bil pga av alder, og jeg har problemer med å trekke en konklusjon. Priusen trenger etter hvert div. utskiftinger, nye dekk osv,. Det koster å bytte bil, men vil innsparingene ved driften av elbil kunne "kompensere" for i hvert fall noe av kostnadene? Lease eller kjøpe? Dette er vanskelig!

  For å lese svaret må du ha et gyldig Dine Penger+ abonnement.

 • Flytte penger fra fond

  Innsendt av: Jan

  Jeg har ca 300 000,- i Danske bank, horisont aksje fond og ca 240 000 i danske bank rente fond. Dette har vært en fast sparing i fond over mange år. Jeg vurderer og flytte deler eller hele dette over i Indeks fond, f.eks KLP Spørsmålet er om jeg kan gjøre dette vi min aksjesparekonto i Danske Bank. Dvs ta ut fra eksiterende fond og kjøpe tilsvarende i f.eks indeksfond i KLP eller andre uten og få skatt på utbytte ?

  For å lese svaret må du ha et gyldig Dine Penger+ abonnement.

 • Uttak fra ASK uten å realisere gevinst

  Innsendt av: Jan banan

  Skjer all skatterapportering for ASK automatisk? Så lenge man holder uttakene fra kontoen lavere enn samlet inngangsverdi på fondene, vil man ikke risikere å realisere noen gevinst?

  For å lese svaret må du ha et gyldig Dine Penger+ abonnement.