Uke 4: Eksperten svarer
Avholdt 26. Januar 2018

Uke 4: Eksperten svarer

SPESIALTILBUD TIL ABONNENTER AV DINE PENGER+ ABONNENTER: Hver uke kan du få svar på spørsmål i nettmøter med Hallgeir Kvadsheim. Du kan spørre om hva du vil innen privatøkonomi: sparing, skatt, aksjer, forsikring, fond, lån og renter, arv, boligjus, samlivsjus med mer. Det er bare abonnenter på DINE PENGER+ som kan lese svarene, men alle kan stille spørsmål. (PS: Husk at spørsmålene og svarene kan leses av flere, så ikke legg inn private detaljer).

 • Beste bank 2017/2018

  Innsendt av: PerK

  Hei! Er usikker på mitt bankvalg, da det virker som om jeg har en liten forelskelse i min nåværende bank. Kanskje pengerådet kan komme med en anbefaling for/imot på diverse banker? Jeg ønsker det meste tatt i betraktning (rente, oversikt, kundeservice, BSU) men samtidig kan det nevnes at jeg gjør mine investeringer i Nordnet. (Student + Arbeid fulltid, 22 år, kun billån)

  For å lese svaret må du ha et gyldig Dine Penger+ abonnement.

 • Forsikring

  Innsendt av: Line

  Hei! Jeg har nettopp kjøpt min første bolig og har fortsatt den samme innbo-, skade- og reiseforsikringen som jeg kjøpte da jeg var student. Det er en rimelig start-pakke. Bør jeg bytte og hva slags forsikringer trenger jeg egentlig? Betaler kun en ganske lav sum en gang i året nå.

  For å lese svaret må du ha et gyldig Dine Penger+ abonnement.

 • Utgifter ved salg av bolig

  Innsendt av: Marius

  Jeg vurderer å selge leiligheten min. Er det store prisforskjeller med tanke på valg av megler? Og kan du si noe om utgifter ved salg av bolig generelt?

  For å lese svaret må du ha et gyldig Dine Penger+ abonnement.

 • Hvordan bytte fond - risikospredning

  Innsendt av: Sajab

  Hei! Jeg ser at mine globale indeksfond nå ligger med terningkast 3, og tiden er derfor inne til å bytte. Jeg har investert med 100.000 pr mnd i tre ulike fond over en periode på ca ett år. Dette innebærer vel at jeg må benytte samme metode ved overgang til nye (bedre ) fond? dvs. flytte investeringer i rater med ca 100.000 pr mnd fra de fondene jeg har i dag, og til et bedre? Ved en totalinvestering på ca 1,5 mill; hvor mange fond bør jeg spre dette på? Pr i dag er det kun ett globalt indeksfond med terningkast 5, og ingen med 6. Hva bør jeg velge som evt alternativ til globalt indeksfond? Det skal være enkelt for meg, og med god risikospredning. Europeiske, asiatiske? Jeg tenker ikke å ta jobben med stadige skifter.

  For å lese svaret må du ha et gyldig Dine Penger+ abonnement.

 • Kjøpe leilighet

  Innsendt av: Rikard

  Hei! Vi er et samboerpar som ønsker å kjøpe egen leilighet. Vi er studenter, en som har snart en MA utdannelse og den andre som snart ha to BA utdannelse. Den ene er i full jobb. Vi kunne ikke spare penger hverken til BSU eller til sparekonto. Vi har ikke foreldre som kunne bruke sitt hus som sikkerhet ved en lånesøknad. Vi vil unngå med maset med å kjøpe liten og senere kjøpe større og større. Er det sjanse til at banken vil gi oss fritak fra egenandel og større lån pga utdannelsen vi har?

  For å lese svaret må du ha et gyldig Dine Penger+ abonnement.

 • Innvestering med skattefordel

  Innsendt av: Ukjent

  Må man ha en minimum inntekt for å oppnå 24% skattefordel ved investeringer i oppstartselskap eller regnes dette mot formue også?

  For å lese svaret må du ha et gyldig Dine Penger+ abonnement.